רישום סימן מסחר הינו תהליך שיש לבצע מול רשם סימני המסחר, דבר אשר יכול להימשך בין שנה לשנתיים. זאת לאחר בדיקה מדוקדקת של הבקשה לאחר הגשתה, הגשת ערעור מצד המבקש אם נדחתה בקשתו לרישום, הצגת סימן המסחר לכלל הציבור לאחר אישורו. ולאחר מכן אישור סופי של סימן המסחר לאחר שלא הוגשו הסתייגויות והתנגדויות לרישומו.
רישום סימן מסחר – דגשים לסימן המסחר
לפני הגעה לשלב של רישום סימן מסחר, יש לבדוק מהו בדיוק אותן סימן מסחר אותו רוצים לרשום. האם זה יהיה לוגו יחד עם עיצוב גרפי, האם שם מוצר כמילה, או סימן אחר כגון אות צבע וכיוצא בזה. ישנה חשיבות רבה לבחירת סימן מסחר שיצביע בבירור על טיב השירות ו/או המוצר אותו מעוניינים לשווק, ושיהיה ברור לקהל היעד אליו רוצים לכוון את אותו שרות, בלי לגרום לבלבול ולתהיות מיותרים לגבי אותו טיב מוצר ו/או שרות.
רישום סימן מסחר – הגשת טפסים
לאחר בדיקה ועיצוב סימן המסחר, הגיע זמן הגשת טפסים לצורך רישום סימן מסחר. זהו שלב הכרחי שיש לעשות, על מנת להגן על סימן המסחר שלכם ועל מנת לשייכו בצורה מסודרת וחוקית לאותו עסק ו/או נותן השירות. בטופס שממלאים מול רשם סימני המסחר, יש לרשום בבירור את הפרטים הבאים:
- סוג הרישום המבוקש.
- תיאור סימן המסחר.
- פרטי המבקש או המבקשים (שם מלא, מספר זיהוי וכתובת)
- פרטי מיופה כוח (במידה וישנם).
- הודעות ומסמכים המגבים את בקשת הרישום.
את הבקשה הנ"ל יש למלא בעברית ובאנגלית.
רישום סימן מסחר – הליך בחינת הבקשה
לאחר הגשת טפסים עבור רישום סימן מסחר, מתקיים הליך של דין ודברים בין מגיש הבקשה ו/או בא כוחו, לבין רשם מחלקת סימני המסחר בנוגע לרישומו. לצורך מענה הולם ומהיר עבור מגיש הבקשה, נדרשים לעתים מסמכים נוספים אותם צריך להגיש לרשם, כגון הגשת ראיות ותצהירים בתמיכה לבקשה המדוברת. ככל שיימסרו מסמכים אלו מהר יותר, וביעילות רבה יותר, כך יתקצר זמן בדיקת הבקשה והיא תאושר מהר יותר, תוך שמירה מרבית על האינטרסים של מגיש הבקשה.