מזרונים

כדי לנסות ולעזור לך לבחור מזרונים שבאמת יתאימו לך, תוכל לזהות אילו מהם באמת הולמים ותומכים באיכות השינה שלך. מצד אחד אפשר פשוט ללכת לחנות ולבדוק (או בכל דרך אחרת), ומצד שני אפשר לברר קצת על טיב וסוגי מזרון, ולזהות מה מהם יכול להתאים ובאיזה הקשר.

מסע של מזרונים

אם בדיוק התחלת לחפש מזרונים חדשים שיכולים להתאים למיטה הנהדרת שלך, אולי שמת לב שיש לא מעט מהם. כולם, או חלק לא מבוטל מהם – נראים די טוב. אולי אפילו מושכים ומרשימים. ובכן, אם רוצים לעשות קצת סדר – אפשר לנסות ולהכניס אותם לקטגוריות, כדי לקבל איזשהי ראיה קטגורית לגביהם. זה לא יהיה יעיל בהכרח, כמו פשוט להתחיל ולבחון אותם כדי לזהות מה מהם יכול להתאים (כמו גם לקבל המלצות מיודעי ומביני דבר), אך אולי זה יכול לתת כמה מושגי יסוד שניתן להשתמש ולהתייעל בהם בעת החיפוש.

באופן כללי, ניתן לזהות את כל המזרונים, בתוך כאחד מחמשת הסוגים המוכרים כיום (ואולי יש אף יותר, אם מחשיבים פוטונים וסוגים אחרים). מזרונים יכולים להיות מסוג קצף, קפיץ פנימי, היברידי, לטקס או מיטת אוויר. מזרון עם קפיצים פנימיים יכול להיות די מוכר לך. יש כאלו בכל מיני בתים ברחבי העולם, וייתכן שאלו דווקא הסוגים האחרים שאולי מהווים אטרקציה או מעלים אי אילו שאלות למהותם. כל סוג, יכול להשפיע על חווית המשכב. לכל סוג יש גם תג מחיר אחר, ומאפיינים שונים.

קצת דוגמאות – מזרונים ופונקציות שונות

מזרוני קצף, לדוגמה, הם אלו שמייצרים אותם לחלוטין מקצף – ובלי קפיצים. יש כאלה שיגידו שיש להם איכות של התאמה לגוף (אולי אפילו גבוהה מהממוצע), איכויות של הפחתת לחצים, בידוד תנועה ובמקרים מסוימים יכולים להתאים לאנשים שישנים על הצד ולזוגות. בקטגוריה זו אפשר למצוא את המזרונים "הזוכרים", שיש כאלו שלכל הפחות יודעים שהם קיימים. מזרונים עם קפיצים פנימיים לעומת זו – אלו הם מזרונים שאכן יש להם, כאמור, קפיץ – והקפיצים הללו מהווים את מערכת התמיכה הפנימית של המזרון.

הקפיצים עצמם מהווים מעין תמיכה פנימית למזרון, ועם זאת יש כאלו שיגידו שלפחות בחלק מהדגמים אין את הפונקציה של "הפחתת לחצים" (PRESSURE RELIEF). משטח המזרונים הללו יכול להיות קופצני יותר, מסיבות מובנות ועם זאת אלמנט בידוד התנועה לא בהכרח מככב כפונקציה העיקרית של המזרונים הללו. אם נסתכל על מערכות של קפיצים (עבור מזרונים) ביוטיוב, נוכל לראות שלפחות בחלק מהדגמים, אם לוחצים על קפיץ אחד, הדבר משפיע על קפיצים אחרים במערכת. אלא אם כן הם מבודדים, כאשר יש לחץ על אחד מהם, הדבר יכול להשפיע על קפיצים אחרים במזרון ולפיכך לעורר תנודות הן לשותפים למזרון והן למי שזז עליו מלכתחילה. באופן כללי, רצפה לא זזה כאשר זזים עליה ועל פי כן לחוויית שינה "טבעית" יותר אפשר לבדוק איך זה מרגיש לישון על מזרון שאינו זז עם תנודות הגוף השונות ולא ממשיך להזיז את הגוף עם תנועתו.